סטרפטוקוק חוזר-תוספת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/06/2012 | 10:52 | מאת: אמא מודאגת

שוב שלום, ברצוני לציין כי משטח הגרון האחרון נלקח בעיקר מכיוון שבני (שנה ותשעה חודשים) סבל מסטרפ פעמיים קודם לכן בחומרה, אחרת לפי מהלך המחלה הספציפי הזה היה ניתן להניח שמדובר בוירוס (החום היה לא גבוה, נמשך כ- 30 שעות והגרון היה אדום אך לא מוגלתי). בכל מקרה, הרופאה אמרה כי יש חובה לקחת טיפול אנטיביוטי והמליצה על טיפול אנטיביוטי נוסף מונע הדבקות- במהלך חודשיים אחת ליום. האם מומלץ טיפול שכזה? המון תודה על הסיוע!

שאלה טובה ואני לא יכול לייעץ כוון שלא בדקתי את הילד בעת המחלה החריפה ולא ראיתי את התוצאות. יתכן והרופא שלך צודקת. אני אישית לא מאמין בטיפול אנטיביוטי מונע לדלקות שקדים בטח לא בגיל כה צעיר. ניתן לבדוק את שאר בני המשפחה לגבי נושא של נשאות. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים