נזקים של שקדים מוגדלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/06/2008 | 14:39 | מאת: הילה

ביתי בת 6 עברה בגיל 2.5 ניתוח להסרת כפתורים ושקד שלישי. כיום יש לה שקדים מוגדלים מאוד, ואנו שוקלים להורידם. היא לא נוחרת, סובלת קצת מדלקות גרון. רופא ילדים וגם אאג קבעו שצריך להוריד את השקדים. הייתי רוצה לדעת מה עלול להיפגע אם נחליט לא לנתח ולהוריד את השקדים. דבר נוסף - נראה לי שיש לה הפרעה בגדילה. היא מאוד רזה. האם יש קשר לשקדים? תודה.

01/06/2008 | 15:05 | מאת: ד"ר עדי בירון

אם אינה נוחרת ואינה סובלת אינני מבין מה ההתוויה לכריתת השקדים. במידה והשקדים כה גדולים עד שמפריעים בבליעה, זו יכולה להיות סיבה לעליה במשקל (והתוויה לכריתתם). הסיכונים בכריתת השקדים הם סיכוני הניתוח עצמו, ופורטו בתשובות שנתתי לשאלות בעבר. החשש מפגיעה במערכת החיסון אינו מוצדק היות שלא נגרם כל נזק ולא ידוע על כל חסר הנגרם לאחר כריתת השקדים. דר' עדי בירון מנתח מומחה אאג ילדים לקביעת תור: 09-8664949

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים