האם לבצע ניתוח כפתורים יחד עם ניתוח אדנואיד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/05/2012 | 22:45 | מאת: יואל

בני בן השנתיים עומד לעבור ניתוח אדנואיד בעקבות חסימה אפית ברורה. הרופא המליץ לבצע גם התקנת כפתורים באוזניים באותה ההזדמנות. בדיקות השמיעה מראות על ירידה מזערית/קלה בשמיעה בלבד והילד לא סבל מדלקות כלשהן. הנימוק המרכזי הוא שכיוון שכבר מנתחים אז כדאי לבצע גם פעולה זו, ובשל העובדה שאחיו הגדול נזקק לכפתורים בשל ירידה חמורה בשמיעה בגיל 4. האם כדאי לבצע את הפעולה?... תודה!

שלום יואל קשה לי לתת לך עצות ללא בדיקת הילד וצפיה בתוצאות בדיקת השמיעה. בכל מקרה הטיעון שמתואר אינו ממש סיבה לניתוח. במידה והשמיעה תקינה או כמעט תקינה אין צורך בניתוח . ניתוח כעת גם לא מבטיח שמיעה תקינה בעתיד, הכפתורים נמצאים באוזניים כשנה והנוזלים יכולים לחזור לאחר פליטתם. חשוב להתרשם מהתפתחות השפה והדיבור וממשך ליקוי השמיעה. חלק גדול מהנוזלים חולפים לבד, בטח בתקופת הקיץ. אך אם ידוע על נוזלים מספר חודשים רב ויש שתי בדיקות שמיעה שמראות ליקוי בהפרש של 3 חודשים הניתוח יהיה בהחלט במקום. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים