חשד ל \ לקות שמיעה בתינוק בן 10 ח'

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/05/2012 | 07:15 | מאת: חיים

שלום ד"ר. התינוק שלנו בן כ- 10 חודשים ככל הנראה יש לו ירידה עצבית קלה עד בינונית בשמיעה . הוא מגיב יפה ב-40db (אחרי bera בסדציה ועוד ועוד) חשוב לי להדגיש שההתפתחות השפתית שלו תקינה לחלוטין בינתיים. כמו"כ בין הסובבים אותו הדבר לא מורגש . גם לא נראה שהוא מתאמץ להקשיב זה נראה טבעי . השאלה היא האם במצב כזה מומלץ לעשות מכשירים . (אנו רוצים להמנע עד כמה שניתן) ו-האם ירידה עצבית ניתנת לריפוי ? תודה רבה מראש. וסתם תודה על הפורומים הנפלאים

שלום חיים מכשיר שמיעה יהיה מומלץ ביותר. אין כל רע במכשיר שמיעה (מלבד הסטיגמה החברתית) הוא אינו גורם לנזק כלשהו אלה רק תועלת. חשוב שהילד ישמע בצורה מיטבית בעת רכישת השפה וליקוי כפי שתארת יקשה עליו ויעכב את התפתחות השפה. לצערי הרב ברוב הגדול של המקרים אין שיפור בליקוי עצבי עם הזמן. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים