לרינגוסקופיה בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/04/2012 | 10:12 | מאת: רונית

שלום, ביתי מחרחרת, ולעיתים נוחרת בשנתה. רופא אא"ג שלח אותנו לבדיקת סיב אופטי דרך האף באיכילוב, מבלי לבדוק אותה ככל , משום שהסביר שבגיל כזה- לא ניתן לראות כלום בכו בדיקה שטחית. שאלתי היא האם הבדיקה הספציפית הזו היא ההכרחית או שניתן לבדוק את העניין בצילום?

שלום רונית הבדיקה הגופנית בגיל של ביתך מוגבלת מאד. למבוגרים ניתן לבצע בדיקה והערכה של מיתרי הקול ע"י החדרת מראה לתוך הלע תוך משיכת הלשון. בדיקה זאת אינה אפשרית בילדים ובטח לא בתינוקות. לכן במסגרת מרפאתית הרופא יכול רק להתרשם מהנשימה ולהאזין לריאות. לצורך העכרת נתיב האויר נדרשת הבדיקה הסיבאופטית. צילום נותן מידע מוגבל מאד ולרוב אינו מספק לצורך אבחון. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים