ניתוח שקד שלישי+כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/04/2012 | 21:28 | מאת: מיכל

שלום, בני בן שנה וחודש, וסובל מגיל חודש מנזלת תמידית וקושי בנשימה בעיקר בלילה. אובחן שיש לו שקד שלישי חוסם. עוד נמצא בבדיקת שמיעה שיש לו נוזלים באזניים וירידה של 35 דציב'. על מנת לשפר את איכות חייו ולמנוע פגיעה התפתחותית החלטנו בהמלצת רופא אא"ג לנתח את השקד השלישי. שאלתי היא האם לשלב ניתוח כפתורים באותו זמן. מצד אחד הבנתי שיכול להיות שניתוח השקד השלישי ישפר זאת וגם בוא הקיץ, מצד שני יש סכנה בכך שניצטרך אח"כ ניתוח נוסף של הכפתורים. מהי המלצתך? האם כבר בניתוח השקד לכלול את הכפתורים? מה הסיכוי שמצב נוזלים באזניים ישתפר עקב כך ועקב בוא הקיץ? בנוסף, עכשיו הוא סובל מדלקת ריאות, בכמה זמן זה דוחה אפשרות לניתוח?

שלום מיכל לאחר דלקת ריאות רצוי להמנע מהרדמה וניתוח במשך 3-6 שבועות. לפי התיאור שמסרת ניתוח צינוריות מוצדק ורצוי. תוספת הזמן והאי נוחות היא אפסית בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים