פענוח תוצאות צילום לוע ודרכי נשימה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/04/2012 | 11:37 | מאת: אילנה

שלום, בתי בת שנה ו-10 חודשים. לדעתי כבר כשנה שהיא סובלת מנזלת כרונית. בד"כ שקופה, מלווה בעיטושים רבים. היא לא נוחרת ואין הפסקות נשימה בלילה. רופא אא"ג הציע להפסיק מוצרי חלב- ניסינו כחודש ולא היה שיפור כלל. היינו גם אצל נטרופת, שנתן לנו פרוביוטיקה עבורה- שדווקא הביאה לשיפור רב, אבל לא להיעלמות מלאה של הנזלת. לאחרונה עשינו צילום לפוליפים, הייתי רוצה להבין מה הפענוח אומר? "הודגמה הגדלה של הרקמה האדנואידית, שגורמת ללחץ משמעותי על עמוד האוויר.הרקמות הרכות הפריוורטברליות שמורות." האם זה אומר שהיא חייבת לעבור ניתוח? עד כמה זה הכרחי? תודה רבה

18/04/2012 | 11:39 | מאת: אילנה

דרך אגב, אין לה גם דלקות אוזניים חוזרות, עד היום היו לה רק פעמיים, וזה היה בחורף שעבר ואפילו לא השנה.מלבד הנזלת, יחסית היא ילדה בריאה.

שלום אילנה הניתוח אינו הכרחי אך הוא מומלץ במצבים בהם יש הפרעה לאיכות חיים של הילד. במידה והנזלת והחסימה האפית גורמות ליקיצות ממרובות לשינה לא יעילה רצוי לבצע את הניתוח. במידה ולא ניתן בהחלט לחכות חלק לא קטן מהמקרים חולפים לבדם בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים