סטרפטוקוק ופצעים בפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/03/2012 | 09:10 | מאת: רונית

שלום, בתי בת 4.5 החלה לפני מספר ימים עם חום גבוה, בבדיקה אצל הרופא ראה נקודות אדומות בחיך העליון האחורי ועשה משטח גרון לסטרפטוקוק שיצא חיובי. הילדה קיבלה מוקסיפן ל-10 ימים. אחרי יומיים בערך החום ירד וגם כאבי הגרון לדבריה אולם הפצעונים עדיין מופיעים בחיך העליון וגם בשפה התחתונה בחלק הפנימי וגם יצאה לה אפטה מוגלתית בחניכיים (שאר הפצעונים אינם מוגלתיים הם אדומים וקטנים) חוץ מזה לאחר 3 ימים הילדה מרגישה טוב ללא חום אבל כואב לה לאכול בגלל הפצעים. מה זה? האם זה תופעה של הסטרפטוקוק? מתי זה עובר והאם צריך טיפול נפרד?

שלום רונית הפצעונים והאפטות הם ביטוי למחלה וירלית כלשהי ולרוב יחלפו תוך מספר ימים. בד"כ אין צורך בטיפול וגם ין ממש טיפול יעיל מלבד משככי כאבים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

19/02/2015 | 17:39 | מאת: ליאון

היי אני בת שתיים עשרה וחצי ויש לי את אותו הדבר כבר יומיים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים