השטחת שקדים בלייזר.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/03/2012 | 19:00 | מאת: נועם

בן 28,עקב ריח פה ממושך,וחקר הנושא בעצמי ועל ידי רופאי אאג,אני מגיע למסקנה שהריח נובע מהשקדים. מעבר עם האצבע על השקד הימני(שהוא ענק ממש וצורתו כמו הר-לעומת השקד השמאלי שאיני יכול לראות)-הריח שיוצא זהה לריח שיוצא מהפה. קבעתי תור לרופא שמתעסק בתחום. רציתי לשאול: 1.האם ידוע לך באיזו טכנולוגיה מבוצע ניתוח ההשטחה בלייזר?קובליישן?co2? 2.האם ההשטחה ממש מקטינה את השקדים בגודלם או רק צורבת את המעטפת? 3.החשוב ביותר,האם הטענה שצריבתם השקדים יוצרת איזור לנוח לשקדים לגדול?אני לא מדבר על החריצים בשקדים,אלא יותר על שינוי מבנה המעטפת שלהם שהריח שמצטבר עליהם(גם כשהם נקיים) הוא נוראי). 4.מבחינה אנטומית השקד הימני הענק אצלי נוגע באחורי הלשון,האם סביר להניח שהשקד עצמו מעביר את הריח לגב הלשון?כי במרכז הלשון הריח לא קיים. אשמח אם תענה לי אני לא רוצה לבזבז את זמני בניתוח שווא,למרות שאני באופן אישי די מאמין בו. תודה!

26/03/2012 | 19:01 | מאת: אביב

והאם היית ממליץ כבר על כריתה מלאה או שכדאי לנסות את הצריבה קודם?

1. ניתן לבצעו בכל השיטות שהוזכרו. 2. תלוי בעומק הקריפטות והגישה של המנתח 3. לא מכיר . 4. לא סביר ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים