ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/03/2012 | 22:22 | מאת: אמא22345

כמה זמן מרגע סיום אנטיביוטיקה בעקבות חיידק בגרון מותר לבצע ניתוח כריתת שקדים ופוליפעם?

עיקר הבעיה של זיהום בסמיכות לניתוח היא בהרדמה ולא בניתוח. במידה ומדובר בזיהום חיידקי בלע ניתן לבצע ניתוח בפרק זמן קצר של 1-2 שבועות. במידה והילד סבל ממחלה של דרכי הנשימה העליונות (שיעול נזלת וכו) רצוי להמתין לפחות 3 שבועות. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

24/03/2012 | 15:17 | מאת: שאלת.המשך

לילדה היה חום לפני שבועיים. נעשה לה משטח גרון שיצא חיובי לסראפ. התחילה מוקסיפן ולמרות שסיימה טיפול עדיין היתה עם חום. משטח חוזר יצא גם הוא חיובי. הרופאה שינתה אנטיביוטיקה לצפורל והחום אחרי יומיים ירד. עדיין נותרו לנו שמונה ימים לסיום טיפול אנטיביוטיקה. מבחינת שיעול היא ללא שיעול אבל מנוזלת כן. היא תמיד מנוזלת. הניתוח אמור להיות עוד שבועיים. כלומר מספר ימים בודדים אחרי סיום אנטיביוטיקה השנייה. האם לאור עובדות אלו יש צורך בדחיית הניתוח? ניתוח שקדים, כפתורים ושקד שלישי

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים