ניתוח כפתורים ואדנואידים- דחוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/03/2012 | 19:05 | מאת: אורטל

שלום ד"ר, בתי בת שנה ועשר מתוכננת לניתוח בעוד 3 ימים. לפני יומיים ואתמול היתה עם חום ומקבלת מאז אנטיביוטיקה עד שיגיעו מחר תוצאות של תרבית דם. חוץ מזיהום כלשהו בדיקות הדם וצילום הריאות יצאו תקינות. מאז אתמול אין חום והילדה חיונית. טיפה עייפה מהרגיל כנראה בגלל האנטיביוטיקה. הרופא המנתח שלה אמר שאם לא יחזור החום אין לו שום המלצה לדחות את הניתוח. האם אתה מסכים איתו ברמה העקרונית או שההמלצה שלך היא שונה ואולי רצוי לדחות אפילו אם היא מחלימה ? אודה לתשובתך הדחופה הניתוח מאד קרוב ואני צריכה לקבל החלטה. תודה רבה !

שלום אורטל מדוע ניתנה אנטיביוטיקה מלתחילה ? במידה וזאת מחלה של דרכי העכול, דרכי השתן לא אמורה להיות בעיה בהרדמה וניתוח. אך במידה והחום לווה בשיעול ונזלת (זיהום בדרכי הנשימה העליונות) מאד לא רצוי לבצע ניתוח בסמיכות כזאת. זמן המומלץ להמתנה במצבים אלה הוא 3 שבועות לפחות. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים