קובליישן להסרת שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/03/2012 | 10:42 | מאת: תמר

בני נזקק לניתוח להוצאת שקדים מוגדלים. הרופא המליץ על ניתוח בשיטת קובליישן. קראתי על השיטה, אך לא מצאתי נתונים על הצלחת השיטה ו/או בעיות או סיבוכים. האם זה מומלץ? האם יש די נסיום בשיטה? תודה

שלום תמר השיטה קיימת בעולם כ15 שנה ובארץ לפחות 7-8 שנים. יש די נסיון למספר לא מבוטל של מנתחים. יש עדויות די משכנעות שהכאב בשיטה זאת מופחת לעומת השיטות הקלסיות. נושא הדמם אינו מבוסס מספיק (כוון שהתופעה לא ממש שכיחה) אך הרושם הכללי שכמות הדמם לאחר ניתוח פחותה בשיטה זאת. החסרונות הם העלות הנוספת של האלקטרודה והסיכון הקטן לצמיחה מחודשת של השקדים (במידה ומתבצעת כריתה חלקית) בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים