פי פאפא

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/03/2012 | 10:19 | מאת: רבקה

שלום רב.אני אמא לבת שנה ושמונה חודשים היא הובחנה שיש לה פי פאפא קראתי מאמרים שזה יכול להופיע בין שלושה לשישה שבועות אצל ביתי זה כל שבוע חום 40 אני נותנת לה סטרואידים והחום נעלם השאלה שלי היא העם בגלל שזה כל שבוע צריך אולי מתן טיפול מונע או איזה טיפול אפשר לתת תודה

שלום רבקה רצוי מאד להתייעץ עם רופא הילדים, אולי עם ראומטולוג ילדים. תסונת זאת מופיע לרוב אחר גיל שנתיים. לא נהוג לתת טיפול מונע במחלה זאת כוון שהיעילות של טיפול חד פעמי בעת ההתקף גבוה מאד ומצד שני לסטירואידים במתן קבוע יש תופעות לוואי לא מעטות. במידה וההתקפים ימשכו באותה תדירות גם בחודשים הבאים ניתן לשקול ניתוח לכריתת שקדים אשר לרוב גורם להפסקת ההתקפים. אך שוב עקב היעילות הגבוה של מנה בודדת של סטירואידים זאת לא האופציה שפונים אליה באופן המיידי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים