דלקת אוזניים לאחר הוצאת כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/03/2012 | 12:16 | מאת: אתי

שלום רב יש לי ילדה בת 3 שסובלת מדלקות אוזנים מי גיל 1 וחצי.בגיל שנה וחצי עברה ניתוח כפתורים לאחר דלקות חריפות ,היו דלקות כמה פעמיים ולאחר מכן רגיעה .לפני חודש עברה ניתוח להוציא את הכפתורים לאחר שזה לא יצא לבד.יום לאחר הניתוח של הוצאת הכפתורים -שוב דלקת.לאחר שבועים עוד פעם דלקת וכעט יש לה נוזלים וזה לאחר 7 ימים של אנטיביוטיקה.יש לציים שהדלקות פגע לה בשיווי במשקל ובדיבור-הדיבור לא ברור.שאלתי:האם זה נובע מהדלקות(הפרעה של הדיבור ושיווי משקל)? האם יהיה צורך בניתוח כפתורים חוזר אם המצב ימשך? יש לציין שהשמיעה תקינה -הילדה שומעת אבל בבדיקה רואים ירידה קלה בשמיעה. תודה

שלום אתי לא מעט ילדים נוטים לסבול מדלקות אוזניים חוזרות. ניתוח צינוריות נותן מענה זמני, כל עוד הצינוריות נמצאות באוזניים. אך דלקות האוזניים יכולות להמשך גם לאחר פליטת הצינוריות. בכל מקרה ככל שהילד גדל יש פחות ופחות דלקות. מאד לא סביר שהדיבור יפגע עקב האוזניים שהשמיעה תהיה תקינה. או שיש ליקוי שמיעה שגורם גם להפרעה בהתפתחות הדיבור או שהפרעת הדיבור אינה מהאוזניים אלה על רקע אחר. בכל מקרה עבר רק חודש מאז הוצאת הצינוריות כך שלא הייתי מסיק מסקנות שהילדה צריכה שוב ניתוח. צריך לעקוב אחריה ולבצע בדיקת שמיעה חוזרת בעוד חודשיים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים