בדיקתBERAA

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/03/2012 | 00:57 | מאת: אאא

בני בן7 שניםנמצא במעקב שמיעה בגלל תוצאה גבולית. הופנה עכשיו שוב לBERRA.ביצע BERRAבגיל שנה ותוצאה היתה תקינה. האם בדיקה זו נחשבת לכל החיים? למה צריך לחזור עליה אם התוצאה היתה תקינה? כיצד מבצעים בדיקה זו בגיל 7שנים-האם גם צריך הרדמה מלאה? האם מסוכן?

14/03/2012 | 01:11 | מאת: אאא

רציתי להוסיף שבפיענוח של התוצאה של בדיקת השמיעה כתוב: "שנץ" של20 דציבל בתדר 2 קה"צ מימין ירידת שמיעה ת.ע בתחום הגבוהים משמאל 15 SRTדוצ דיסקרימינציה 92% מימין 100%משמאל טימפנומטריה ש דוצ. אוטוסקופית תעלת שמע חיצונית תופית-במפ הופנה לBERA רגילה. מה כל זה אומר במילים פשוטות? תודה

שלום רב זה שהשמיעה הייתה תקינה בגיל שנה לא מבטיח שהיא תשאר כזאת לכל החיים. בודאי שיתכן שכעת יש ליקוי שמיעה חדש שלא היה קודם. בדיקת השמיעה מראה זאת בברור. בדיקת שמיעה רגילה נעשית בערנות מלאה תוך שיתוף פעולה של הנבדק. בדיקת ה BERA מודדת תגובות חשמליות באוזן ובמח בתגובה לגירוי שמיעתי ואינה צריכה את שיתוף הפעולה של הנבדק. להיפך כאשר הנבדק לא שקט (למשל זז או בוכה ) לא ניתן לפענח את הבדיקה עקב הרעש הרב. לכן הבדיקה לפחות בילדים נעשית בטשטוש בכדי למנוע את רעשי הרקע. בגיל 7 שנים הצורך בבדיקה בטשטוש יקבע לפי התנהגות הילד. חלק ניתן לעשות ללא וילדים אחרים אשר לא יכולים לשכב (40 דקות עד שעה) ללא תזוזה יצטרכו את הטשטוש. הבדיקה אינה מסוכנת כלל. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים