בעיות נשימה ובליעה, נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/03/2012 | 00:27 | מאת: גלי

שלום בני בן שנה וחודשיים, בחצי השנה האחרונה חולה אחת לשבועיים למשך שבוע בדלקת גרון ויראלית מלווה בחום גבוה מאוד (זאת למרות שעדיין אינו בגן אלא בבית עם מטפלת). כמו כן סובל מהתעוררויות רבות בלילות מיום היוולדו, מתקשה בבליעה (משתנק כששותה מים או חלב, מתקשה לאכול אוכל מוצק) סבל מריפלוקס עד גיל 9 חודשים, ולאחרונה אובחן ע"י אאג כסובל משקדים מעט (?) מוגדלים (+2) ונוזלים באוזניים והופנה לבדיקת דרכי נשימה ושקד שלישי עם סיב אופטי, ובדיקת שמיעה. שאלתי הראשונה - האם בדיקת סיב אופטי מתאימה בגיל כזה ללא הרדמה (הילד נוטה להילחם ואינו קל לייצוב בעת בדיקות..), האם הבדיקה כואבת? מציקה? מסוכנת? האם לא עדיף צילום? שאלתי השנייה אני רואה בפורום הזה שאלות רבות המשותפות לניתוח הסרת שקד שלישי וניתוח כפתורים. האם הנוזלים באוזניים עשויים להעיד על כך שיש שקד שלישי מוגדל? (הבדיקה נקבעה לנו לעוד חצי שנה, ואנו מנסים להבין את מידת הדחיפות) כמו כן הילד מאחר בדיבור - אומר רק מילה או שתיים כבר כמה חודשים ללא שינוי. בהנחה שבדיקת השמיעה לא תצא תקינה - האם ניתוח הסרת שקדים עשוי לשפר את השמיעה גם ללא ניתוח כפתורים? תודה מראש גלי

שלום גלי הבדיקה הסיבאופטית ניתן לביצוע גם בילודים ובפגים. בדיקה זאת נותנת מידע מהימן יותר מצילום צואר צדדי, גם אין בה קרינה. היא כרוכה באי נעימות מסוימת בעיקר עקב האחיזה בילד. הכאב לרוב מינימלי אך קשה לדעת בודאות, הילד יצרח בכל מקרה. בדיקה זאת עדיפה על צילום. לגבי הנוזלים באוזניים , לעיתים קרובות יש גם שקד שלישי מוגדל אך זה אינו מצב שמחייב. כריתה של השקד השלישי יכולה לשפר את תפקוד חצוצרת האוזן אך אין ודאות לכך ולכן במידה ויש ליקוי שמיעה (בבדיקת שמיעה) רצוי לבצע את ניתוח הצינוריות במועד כריתת השקד השלישי.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים