דלקת גרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/03/2012 | 18:06 | מאת: מיקי

שלום בני כמעט בן 3 סובל בחצי השנה האחרונה מדלקות גרון חוזרות ונשנות, רוב הפעמים מקבל מוקסיפן ללא משטח. היום קיבלנו לראשונה אנזיל למשך 3 ימים, האם לא צריך לעשות משטח באופן קבוע לפני קבלת אנטיביוטיקה? מאחר ואני לא מכירה את סוג האנטייוטיקה הזאת האם היא עדיפה ע"פ המוקסיפן? יש לציין שהילד מנוזל ולכן אני חוששת שמדובר בוירוס ויראלי.

שלום מיקי האבחנה של דלקת גרון חיידקית נסמכת על בדיקה קלינית. משטח גרון יכול לעזור אך תשובה מגיעה לרוב לאחר 3 ימים. במידה ולדלקת מתלווה נזלת ושיעול סבירות גבוה שמדובר במחלה וירלית. כיום יש קיטים שנותנים תשובה תוך מספר דקות, פחות מדויקים ממשטח אמיתי אך דיוק של בערך 90%. תרופת הבחירה לדלקת גרון היא פניצין (רפפן) . אין כל טעם לתת אנזיל (היתרון היחיד אולי הוא המתן החד יומי) אך אין לו יעילות גבוה יותר להיפך. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים