דלקות אוזניים כרוניות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/03/2012 | 06:32 | מאת: אפרת

שלום, בני בן שנה וחודשיים ומאז גיל 7 חודשים סובל מדלקות אוזניים. זה התחיל בפעם בחודש לאחר מכן פעם בשבועיים ובפעם האחרונה, 5 ימים אחרי שסיימנו אנטיביוטיקה הדלקת חזרה (לדעתי היא כלל לא נרפאה). אא"ג והרופאה שלו החליטו על טיפול אנטיביוטי מונע, חודש שלם של אנטיביוטיקה במינון נמוך יומי ( 5cc כל יום). אז אכן היה חודש שקט, אך הוא עדיין שיחק באוזניו ומה שהכי מלחיץ אותנו, שבאמצע משחק, או כל פעילות אחרת, הוא מפסיק ושם ראש, בדרך כלל כאשר אוזן ימין למטה, שזו האוזן שהוא סובל ממנה יותר. יש לנו באמת סיבה לדאוג שהוא כל הזמן שם ראש, בכל מקום? ומה שלב הטיפול הבא, אם תחזורנה דלקות האוזניים? המון תודה, אפרת

שלום אפרת טיפול מונע ניתן לרוב לתקופה של 3 חודשים לפחות, חודש אינו מספק (גם כך התועלת בטיפול מונע אינה חד משמעית). אופציה טיפולית נוספת היא ניתוח צינוריות, נשקל כאשר תדירות הדלקות בלתי נסבלת. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים