מה לעשות???

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/03/2012 | 23:17 | מאת: יעלי

סובלת מדלקות באוזן ימין, כאבי ראש ימין ולעיתים הרדמות של פנים ימין. הופנתי לMRI התוצאה: מוקד בוהק בדיפוזיה בקוטר 4 מ"מ בתאי מסטואיד עליונים מימין,סופריורית לאדיטוס, החשוד לכוליסטאטומה,ללא עדות לפריצה של הטגמן.תוכן לא צלול בתאי המסטואיד והחלל הטימפאני מימין יתכן מחלה דלקתית כרונית או הפרשות לכודות. מומלצת קורלציה גם עם CT עצמות טמפורליות ברזולוציה גבוהה. הרופא ששלח אותי לא נמצא שבועיים ואני לא מבינה מה כתוב!!! א. מה יש לי? ב. איך פותרים?בניתוח?בטיפול? ג. מדוע הרופא ממליץ על CT תמיד אני יודעת שMRI יותר נותן תמונה?האם כדאי לבצע את הCT או שאפשר להסתמך על הMRI. מצטערת על האורך!!! תודה

שלום יעל א. אני לא יודע מה יש לך. לא ניתן לתת אבחנה על סמך הדמייה בלבד ויש להכליל את התלונות שלך וממצאי הבדיקה של האוזן. לפי התיאור יתכן ויש דלקת כרונית באוזן וכוליסטאטומה. ב. הטיפול נקבע לפי מצב האוזן וממצאי ההדמייה. במידה ויש כוליסטאטומה הטיפול היחידי הוא ניתוח. למצבים אחרים לעיתים טיפול תרופתי יכול להועיל. ג. לכל בדיקות יש יתרונות וחסרונות. באוזן ל CT יתרונות רבים בהבנת האנטומיה והתכנון הניתוחי בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים