ניתוח שקד שלישי וכפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/05/2008 | 17:24 | מאת: לימור

שלום ד"ר בני בן שנה ו11 חודשים אמור ב"ה שבוע הבא לעבור ניתוח שקד שלישי וכפתורים השאלה שלי אחותו הגדולה ממנו קיבלה אתמול אבעבועות רוח (בערב אתמול הופיעו הפצעים) הרי יש תקופת דגירה של המחלה ואני לא יודעת אם גם הוא נדבק או לא בתקופת דגירה או לא...מה זה אומר לגבי הניתוח? האם במידה ואין חום או פצעונים ואין סימן למחלה האם אפשר לנתח (הרי אי אפשר לדעת עכשיו אם הוא בתקופת הדגירה או לא) תודה מראש

29/05/2008 | 12:25 | מאת: ד"ר עדי בירון

כדאי להתייעץ אם המנתח. התשובה תלוייה בסיבה בגינה מבוצע הניתוח. ככלל, במידה וניתן, עדיף לדחות את הניתוח עד שיתבהר המצב. דר' עדי בירון מנתח מומחה אאג ילדים לקביעת תור: 09-8664949

29/05/2008 | 13:22 | מאת: לימור

אז זו הבעיה=הבלבול שלי, הרופאת ילדים המטפלת של הילד אמרה שכל עוד אין לילד חום או פצעים...לסוע לניתוח (אנחנו מאילת והניתוח יתבצע בבי"ח דנה לילדים) היום התקשרתי לבי"ח דנה למחלקה ושם אמרו לי אותו דבר שנגיע אליהם כל עוד אין לו חום או פצעים או כל סימן אחר להגיע כמתוכנן...ושם יש לנו בשלישי את הטרום ניתוח וברביעי את הניתוח עצמו אני פשוט חוששת שהרי אולי לא נדבק ואולי לא ידבק אבל אם הוא בזמן דגירה ואף אחד לא יודע או רואה את הסימנים...מה זה אומר במידה וכן ינתחו..ובזמן ההחלמה תפרוץ המחלה? הוא מגיל 4 חודשים ועד היום בן שנה ו11 חודש עם אדנואיד מוגדל ונוזלים באוזניים עברנו המון בדיקות רופאה מטפל, רופא ריאות, מעבדת שינה, א.א.ג וכולם אמרו לנתח יש לו מאז גיל 4 חודשים נזלת כרונית 24 שעות, הרבה פעמים מעודף נזלת מתמלא בליחה ועושים הרבה אנלציות נושם מהפה נוחר יש לו קפיצות נשימה וירידה קטנה בשמיעה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים