שקדים מוגדלים והצורך בניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/02/2012 | 20:13 | מאת: לילושית

שלום, בני בן 2.8 לפני כחודש התלונן על קולות באוזן ימין. בבדיקה של רופא אא"ג נמצא כי יש דלקת וקיבלנו טיפול אנטיביוטי. במקביל הרופא אמר כי השקדים נראים מוגדליםם וכי יש לשקול ניתוח להסרת השקדים.החלטתי שלפני שפונים לניתוחים לנסות טיפול הומאופטי אותו נתחיל בעוד שבוע. במקביל, היום ביצענו צילום שקד שלישי והממצאים הם: היפרטרופיה אדנואידילית עם היצרות קשה של עמודת האויר בנזופרינקס. יש נזופרינקס צדדי. מה משמעות הממצא? ומה חומרתו? האם אנחנו יכולים לחכות לתוצאות הטיפול ההומאפטי (מספר שבועות) או שעלינו לפעול בדחיפות? טרם ביצענו את בדיקת מעבדת השינה, האם להזדרז עם זה? תודה ויום טוב

שלום צורך בטיפול בכלל ובהתערבות ניתוחית בפרט נקבע לפי תסמינים של הילד ולא על סמך ממצאי בדיקה גופנית. יש ילדים עם שקדים ענקים ללא כל תלונות והם לא צריכים שום התערבות ואחרים לעומת זאת יש שקדים לא גדולים סובלים מהפסקות נשימה. במידה והילד סובל מנחירות קבועות נשימת פה והפסקות נשימה בשינה ניתוח לכריתת שקדים רצוי. אחרת ניתן להמתין, לעקוב ולבצע מעבדת שינה לפי הצורך. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים