נזלת ירוקה שלא נגמרת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/02/2012 | 09:00 | מאת: עינת

שלום רב הבן שלי בן 6 וחצי סובל באופן קבוע במהלך החורף מנזלת ירוקה עשינו בדיקה של שקד שלישי ואין לו. הטיפול שאני עושה זה טיפות מי מילח במהלך היום כמה פעמים וזה לא עוזר הוא מתמלא בליחה וקשה לו לנשום, מה ניתן לעשות ולמה זה קורה ? תודה עינת

שלום עינת נזלת מחושכת יכולה לנהיות ממספר סיבות. בילדים של בנך שקד שלישי פעיל היא הסיבה השכיחה ביותר. לא יתכן שאין לו שקד שלישי, לכולנו יש גם למבוגרים אך לרוב אינו נותן ביטוי. אני מניח שאין הגדלה של השקד השלישי אך הנזלת יכולה לנבוע מהשקד השלישי גם כאשר הגודל שלו תקין. במידה ובוצע צילום רנטגן לאבחון זה לא שולל את סיבת הנזלת. לצורך אבחון מדויק יותר צריך לבצע בדיקה עם סיבאופטי דרך האף ולהדגים את חלל האף ואולי גם לראות את מקור הנזלת. סיבות אחרות לנזלת הם נזלת אלרגית וסינוסיטיס כרונית. ניתן להסיק מסקנות לאחר ביצוע הבדיקה האנדוסקופית של האף. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים