הקשר בין שתיית חלב מבקבוק בשכיבה ואוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/05/2008 | 17:32 | מאת: רותם

שלום, יש לי חברה שגם הילד שלה סובל מדלקות אוזניים חוזרות. היא סיפרה לי ששני רופאי אאג שונים אמרו לה שזה לא בריא שהילד שלה שותה את החלב שלו בשכיבה וצריך שהוא יהיה בשיפוע כשהוא שותה חלב כדי למנוע דלקות באוזניים. זה נכון ? אם כן למה ? האם שאריות חלב עוברות במצב של שכיבה לתעלת האוזן ואז במקרה של ילד עם נוזלים באוזן זה מזדהם והופך לדלקת ? זו הסיבה ?

29/05/2008 | 11:58 | מאת: ד"ר עדי בירון

אני נוטה להסכים עם שני הרופאים עליהם סיפרת. הסיבה מעט יותר מורכבת מהמנגנון אותו תיארת, אולם הרעיון הכללי הוא אכן זה שתיארת. דר' עדי בירון מנתח מומחה אאג ילדים לקביעת תור: 09-8664949

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים