דלקת אוזניים חוזרת- בת שנתיים וסחרחורת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/02/2012 | 10:08 | מאת: סוזי

שלום הבת שלי בת שנתיים ו4 חודשים. בחודשיים האחרונים סבלה פעמיים מדלקת אוזניים רצינית (3 ימים עם 40 מעלות חום) וגם דלקת ריאות אחת. זו הפעם השלישית שהיא מקבלת אנטיביוטיקה ב3 חודשים האחרונים ואני כבר ספק אם זה עוזר..... שמנו לב שבכל פעם שיש לה דלקת אוזניים היא מפחדת לצעוד במקומות גדולים עם מחב (אולמות, קניון, חדרים גדולים וריקים) האם יש קשר? האם זה מסוכן? איזה טיפול כדאי לשקול? נראה שרופאת הילדים שלנו (שהיא באמת מאוד נחמדה) פשוט ממהרת לרשום אנטיביוטיקה בכל פעם בלי לבדוק לעומק.... כדאי לבקר באאג של ילדים? שבת שלום סוזי

שלום סוזי. דלקות אוזניים יכולות לגרום להפרעתש יווי משקל. אומנם לרוב הבעיה אינה מאובחנת כוון שהילדים לא מתלוננים אך יתכן וזה המצב במקרה של בתך. לרוב אין השלכות לטווח ארוך ואין גם צורך בטיפול כלשהו. כאשר הנוזל שיש באוזן בעת דלקת מתפנה התופעה חולפת. תדירות דלקות האוזניים הולכת ויורדת ככל שהילד גדל. בהחלט ניתן ללכת לרופא אאג לצורך בדיקה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים