ניתוח שקדים כריתה או הקטנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/01/2012 | 20:52 | מאת: עדן

הבת שלי מנוזלת כרונית ועם קשיי נשימה ביום ובעיקר בלילה. השקדים שלה נפוחים בדרגה 3+ וכנ"ל השקד השלישי (נבדק באנדוסקופיה). הרופא המליץ על ניתוח להסרת שקדים אך רופא אחר המליץ על הקטנת שקדים בטענה שיש פחות סיבוכים וההחלמה קלה יותר. אשמח לקבל את המלצתך במצבים כאלו.

שלום עדן השאלה הנ"ל חוזרת על עצמה שוב ושוב. אין תשובה חד משמעית וקיימות גישות שונות. בכל מקרה כיום הכריתה החלקית של השקדים תופסת תאוצה. היתרונות של השיטה הנ"ל הם כאב מופחת וסיכון מופחת לדמם (עדיין לא תוצאות ודאיות) אך מצד שני לרוב הם כרוכות בעלות נוספת וישנו סיכון (אומנם קטן) לצמיחה מחודשת עקב הכריתה החלקית. אני אישית נוטה להשתכנע יותר ויותר שזאת השיטה המתאימה לדום נשימה בשינה אך ימים יגידו. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים