ניתוח שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/01/2012 | 23:54 | מאת: nue1

בני בן ה-9 סובל משקדים מוגדלים ונושקים. בנוסף הוא סובל מנחירות. מדי פעם יש גם סטרפ A. הוחלט עם רופא אף אוזן גרון-לנתח. הוא הסביר שהיום מורידים חלק מהשקדים. שואלת מדוע לא להוריד את הכל. לי בתור ילדה הסירו את הכל. האם אני יכולה לבקש שיסירו את הכל. תודה.

שלום ראשית את יכולה, לא בהכרח שהרופא הספציפי יסכים. היתרון של הכריתה החלקית/ תת שלמה הוא הכאב המופחת לאחר הניתוח ובנוסף כנראה שהדמם לאחר ניתוח מופחת גם כן (עדיין אין מספיק מידע מוצק). החסרון הוא הסיכוי הנמוך יחסית לצמיחה מחודשת והעלות הנוספת בשימוש בטכנולוגיה הנ"ל. כריתה חלקית מומלצת בעיקר לדום נשימה בשינה ופחות לדלקות גרון חוזרות. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים