נזלת שלא עוברת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/01/2012 | 17:25 | מאת: דקלה

בני בן ה 7.5 סובל מנזלת באופן קבוע (לפעמים שקופה, לפעמים מוגלתית ולפעמים יבשה שמציקה באף) הנזלת ממש מפריעה לו, האם ישנו פיתרון לכך? אציין שמעבר לנזלת הילד בריא וחיוני, אין דלקות אוזניים, נחירות, נידודי שינה והרטבות! יש רק עודף רוק, אבל אני מניחה שזה קשור לכך שהאף סתום ועיקר הנשימות נעשות מהפה..

23/01/2012 | 17:26 | מאת: דקלה

וכמובן תודה על הנכונות לעזור!

שלום דקלה נזלת ממושכת יכולה להיות עקב מספר סיבות אפשרויות. השכיחות בילדים כוללות: הגדלה ופעילות יתר של השקד השלישי, נזלת אלרגית וסינוסיטיס כרונית. רצוי בשלב ראשון להבדק אצל רופא אאג ורופא אלרגיה. ניתן לנסות טיפול תרופתי בתרסיס אפי למשך כחודש בתקווה שיפחית את הנזלת משמעותית. לאחר בדיקת רופא אאג ובהתאם לממצאים לעיתים מבוצעת בדיקה אנדוסקופית של חלל האף או בדיקות הדמייה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים