ניתוח כפתורים+שקד שלישי לבן שנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/01/2012 | 21:03 | מאת: הגר

שלום רב, מאד מוטרדת וזקוקה לחוות דעתך המלומדת, מזה מס' חודשים הבן שלי נושם דרך הפה ולא דרך האף, כי הוא מנוזל מאד, בלילה נוחר ומתעורר רבות, לי אין רושם של ירידת שמיעה אך בבדיקת שמיעה שעבר במכון התוצאה היתה: "בבדיקת FF לקולות דיבור התקבלו תגובות של הפניית ראש ועצירת פעילות בעוצמות גבוהות מהמצופה המצביעות על ירידת שמיעה בינונית דו"צ. בבדיקת טימפנומטריה חוסר היענות דו"צ, תומך בממצאי האודיוגרמה ב-2 האזנים ומצביע על מרכיב הולכתי" 1. בצילום שנעשה (אחרי שבוע של מחלה עם אנטיביוטיקה) נמצא הגדלת אנדואיד. 2.באזניים- תעלות תקינות אך נוזל מאחורי התופיות כל השאר תקין (שקדים, ענבל וכו'). בבדיקת רופא אא"ג. הבדיקת שמיעה נעשתה לפני שנת הצהרים שלו כשהבן שלי היה עייף ולא מרוכז, האם לשקול בדיקה נוספת? הרופא אא"ג המליץ גם על ניתוח כפתורים (הוא המנתח) בנוסף להסרת האנדואיד המוגדל יצויין כי לבן שלי אין דלקות אזניים בכלל. הסבל היחידי שעולה באיכות חייו זה הנזלת הקבועה והנשימה עם החירחורים... האם ניתוח הוא המוצא היחיד? האם אין אלטרנטיבה? לחכות שיגדל? האם חייבים לעשות ניתוח כפתורים ולו רק כדי לשפר את בעיית השמיעה שנתגלתה? הבנתי שניתוחי כפתורים חוזרים ונשנים בשל נפילתם מהאוזן... תודה מראש

שלום הגר בהחלט רצוי לבצע בדיקת שמיעה נוספת, במיוחד עם הראשונה לא נשעתה בתנאים טובים. ליקוי השמיעה מנוזלים יכול להחמיר ולהשתפר לסרוגין. אם זה המצב לרוב אין צורך בניתוח צינוריות. לגבי השקד השלישי בהחלט סביר שהוא הסביבה העיקרית לנלזת הממושכת. הצורך בניתוח נקבע לפי ההפרעה באיכות החיים של הילד. במידה וישנה הפרעה משמעותית בשינה זה בהחלט הפתרון. ניתן לנסות טיפול תרופתי בתרסיס סטירואידלי או טבליות סינגולייר אך זה טיפול שנותן הטבה זמנית כל עוד משתמשים בו. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים