טיפול לאחר פגיעה בעצמות השמע אצל בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/01/2012 | 21:45 | מאת: רועי

שלום רב, בני בן השנתיים עבר מסטואידקטומי באוזן שמאל, במהלכו התברר כי שתי עצמות שמע נאכלו לגמרי (הסטפס שלם). בהמשך עבר בדיקת שמיעה ואובחנה ירידה בינונית בשמיעה. הרופא המנתח ממליץ על השתלת עצמות שמע בגיל מאוחר יותר - אשמח להבין יותר פרטים על מהות הניתוח ועל איזה גיל בדיוק מדובר, השלכות וכו'. תודה, רועי.

שלום רוע ראשית רצוי שתשאל את השאלות הנ"ל את המנתח, כווון שיש הבדלי גישות בין רופאי אאג השונים. גיל הניתוח אינו קדוש ותלוי ראשית במצב האוזן, האם המחלה הבסיסית חזרה, פעילה או שהאוזן תקינה. י שעוד הרבה גורמים נוספים כגון סף השמיעה, מה מהעצמות נותר וכו. בניתוח מנסים לשחזר את שרשרת העצמות על ידי פרוטזה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים