תינוקת עם גידולים זעירים באוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/01/2012 | 10:18 | מאת: סופי

נכדתי בת 10 ימים, נולדה עם 2 בליטות חיצוניות זעירות באפרכסת אוזן שמאל. נאמר להם להיות במעקב לגבי השמיעה שלה. (בבדיקה מצאו שהיא שומעת!). שאלתי: מה גורם לגידולים כאלה? למה זה קשור לשמיעה? האם יש משמעויות אחרות שצריך לבדוק? בתודה מראש!

שלום סופי. אני לא יכול לתת תשובה מוסמכת ללא בדיקת הילדה. אני מניח שהכוונה היא בעוות מסוים של מבנה האפרכסת. בחיים העובריים האפרכסת נוצרת מ-6 סחוסים שונים שמתאחדים. לעיתים יש הפרעה באיחוי. בדרגות הקלות מאד יש עודפי רצה כפי שתארת ובדרגות מוקדמות יותר העוות קשות יותר. בכל מקרה שינויים אלה יכולים להיות כחלק מתסמונת שפוגעת גם בשמיעה. כוון שסקר השמיעה שעברה נמצא תקין הסבירות לכך מזערית. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים