בלוטת לימפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/01/2012 | 22:38 | מאת: חגית

שלום רב, בני כיום בן ארבע, לפני כשנה הבחנתי בגולה מתניידת באמצע הצוואר מאחורי האוזן. כאמור נבהלתי מאוד, חשבתי על הגרוע מכל ורצתי לרופא הילדים. הרופא מישש וקבע שזה המיבנה שלו ויתכן שיקח עוד הרבה זמן עד שזה יעלם... אם בכלל, והוא אפילו מבחין בשרשרת של בלוטות באותו צד. כדי להרגיע את עצמי, הלכתי למומחה אף אוזן וגרון וביקשתי את חוות דעתו וגם הוא מישש ומישש, ואמר שזה מעיד שמערכת החיסון שלו עובדת ואין לו חשש ולא הפנה אותי לאולטראסאונד או בדיקות מקיפות אחרות. שאלתי היא: האם אני צריכה ללכת לחוות דעת גם של אנדוקרינולוג, או שגם רופא אף אוזן וגרון מתמחה בבלוטות הלימפה? כיום, הבלוטה עדיין קיימת , באותו הגודל, מתניידת, ללא כאב או רגישות. בהנחה שלא מדובר בבעיה ויראלית או זיהומית שיכולה לגרום להגדלת הבלוטה, האם ייתכן שזה רק מבנה? (גם לי יש בלוטה במתחת לצוואר שאני מרגישה אותה ועשיתי אולטראסאוד והיא תקינה - עניין של מבנה...) תודה

שלום חגית בלוטות למפה מוגדלות שכיחות למדי בילדים, רובם חסרות חשיבות ממשית. חשוב להמשיך מעקב אצל הרופא המטפל. במידה והבלוטה קיימת שנה ולא השתנתה כלל בגודלה הסבירות לבעיה משמעותית מזערי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים