תשעה וחצי חודשים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/01/2012 | 23:48 | מאת: הגר

לום רב, בתי נעמה (בת ארבע וחמישה חודשים) נותחה לפני תשעה וחצי חודשים (שקדים+שקד שלישי+צינורית באוזן שמאל בלבד). בביקורת אחרי הניתוח הכל היה תקין כולל בדיקת השמיעה. חיינו השתנו מן הקצה אל הקצה. נעמה, שנחרה והיו לה הפסקות נשימה כל כך חמורות שאפילו לא היה טעם ללכת למעבדת שינה, ישנה שינה רצופה וחלקה. ההגיה השתפרה. הריור פחת. השמיעה תקינה. טווח הריכוז עלה משמעותית ויש ממש קפיצה קוגניטיבית (סופסוף היא ישנה כמו שצריך). התיאבון השתפר והמשקל נהדר. הילדה גילתה מה זה חוש ריח והיא מתענגת על כל פרח ופרח. בקיצור- הכל נהדר. באמת. ואנחנו מברכים על הניתוח הזה. הערב היינו בביקורת אצל א.א.ג באזור מגורנו (מכיר את נעמה מגיל שנה) כדי לבדוק אם הצינורית יצאה. הוא אומר שעור התוף תקין ונקי, אך הצינורית עדיים במקומה. האם אחרי תשעה וחצי חודשים כדאי עדיין לחכות להיפלטות ספונטנית או שזה כבר מצב שמצריך התערבות? הבנתי שההתערבות כרוכה בהרדמה/טשטוש וכמובן שנשמח להימנע מכך. האם יש מה למהר להתערב לאחר שהרופא אאג בדק ואמר שהכל נראה מצויין רק הכפתור העקשן עדיין שם? אשמח מאד לעצתכם, בתודה ובברכה, הגר- אמא של נעמה

13/01/2012 | 07:12 | מאת: הגר

כבר ענו לי (ד"ר דנינו- בפורום אחר). תודה בכל אופן ושבת שלום.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים