האם יש פתרון לא ניתוחי לנוזלים וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/01/2012 | 11:48 | מאת: סיגל

בני בן שמונה , עבר ניתוח כפתורים ראשון בגיל 2.5 בגלל נוזלים וירידה של ממוצע 35-40 דציבל, אחרי שנה הכפתורים נפלו ושוב חזרו הנוזלים והירידה בשמיעה (40 דציבל), בגיל 4 עבר ניתוח שני ובגיל 6 ניתוח שלישי עם טי-טיוב. לפני חצי שנה הוצאנו באופן יזום את הטי-טיוב מחשש שההחור לא ייסגר. היום שוב יש נוזלים וירידה של 35-40 דציבל. הרופא המנתח אמר שצריך ניתוח רביעי ומה שיותר מהר. האם יש אופציה אחרת לטיפול בבעיה או שמעתה והלאה נצטרך לעבור ניתוח כל כמה שנים?

שלום סיגל את מתארת בעיה עקשנית של הצטברות נוזלים באוזניים. זה מהווה אתגר טיפולי. רצוי לוודא שהשקד השלישי אינו מוגדל ובמידה וכן לבצע כריתה שלו. ניתן להשתמש בתרסיס אפי להורדת הגודש האפי ובצורה כזאת לעזור לאוזן. ניתן לנסות שימוש ב EARPOPPER כאמצעי לשיפור תפקוד חצוצרת האוזן. אך בבעיה כל כך עקשנית לא בטוח שכל אלה ימנעו את הצורך בניתוח לאוזן. בכל מקרה גם ניתוח צינוריות בפעם הרביעית אינו פקניק והסבירות שישאר נקב קבןע שלא יסגר הולכת וגדלה עם כל ניתוח. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים