עור התוף משוך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/01/2012 | 10:43 | מאת: אורטל

שלום רב, בתי בת שנה ו 7,כמעט שנה במעקב א.א.ג בשל נוזלים באוזניים אך ללא דלקות אוזניים והתפתחות שפה תקינה.בדיקת שמיעה מראה ירידה כלשהי בשמיעה (תוצאות של 35-40). אתמול הרופא בדק אותה וראה שבאוזן ימין עור התוף משוך. הוא המליץ לאור כל הנתונים לנתח כפתורים. רציתי לדעת האם במצב כזה נחוץ באמת ניתוח או שניתן להמתין וזה יסתדר לבד ?

שלום אורטל אין תשובה חד משמעית. הצורך בניתוח ותיזמונו נקבע לפי משך התלונות (מעל 3 חודשים), חומרת ליקוי השמיעה (מעל 30 דב ) וההשפעה על הדיבור. במידה והדיבור סביר בהחלט ניתן להמתין ולחזור על בדיקת שמיעה. הנושא של רתיעה של עור התוף הוא סוגייה נפרדת. גם כאן יש פתרון קסם. בהחלט מקובל להכניס צינוריות בדרגות הקלות אך גם לכך יכולה להיות השלכה על התפתחות רתיעה נוספת באזור בו הייתה הצינורית. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים