ניתוח שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/01/2012 | 15:28 | מאת: בת-חן

שלום בני בן 2.3 סובל מהפרעות בשינה- מעבדת שינה התוצאה הייתה הפסקות נשימה בדרגה בינונית, בצילומים אדנואידים מוגדלים. ברצוני לדעת האם ניתן להוריד פוליפ שלישי ולהימנע מניתוח להסרת שקדים כפי שנאמר לנו.

שלום בת-חן ניתן אך לא בטוח שכדי. בד"כ כאשר יש הפסקות נשימה בשינה כריתה של השקד השלישי ללא שקדים אינה מספקת ולרוב ניתנת המלצה גם לכריתת שקדים. בחלק מהמקרים כריתת שקד שלישי תספיק אך באחרים התלונות יחזרו או לא יחלפו כלל ואז יהיה צורך בניתוח נוסף והרדמה נוספת. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים