סטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/01/2012 | 16:29 | מאת: דב שוורץ

ביתי בת 8 בבדיקת משטח גרון במעבדה נמצא strep pyog A טופלה במשך 10 ימים במוקסיפן לאחר 3 ימים במשטח גרון חוזר התוצאה strep non gr A מה המשמעות? האם יש חיידק מקבוצה אחרת? האם דורש טיפול? בעבר כבר נמצא STREP PYOG A גם לאחר מספר טיפולים רצופים במוקספין, ורק לאחר טיפול ב- CLACYD לא הייתה צמיחה במשטח.

07/01/2012 | 16:35 | מאת: דב שוורץ

ביתי בת 8 בבדיקת משטח גרון במעבדה נמצא strep pyog A טופלה במשך 10 ימים במוקסיפן לאחר 3 ימים במשטח גרון חוזר התוצאה strep non gr A מה המשמעות? האם יש חיידק מקבוצה אחרת? האם דורש טיפול? בעבר כבר נמצא STREP PYOG A גם לאחר מספר טיפולים רצופים במוקספין, ורק לאחר טיפול ב- CLACYD לא הייתה צמיחה במשטח ברצוני לציין כי אין לה חום או קשיים בבליעה הגרון אינו אדום והיא אינה מתלוננת על כאב האם עדיין יש לתת לה אנטיביוטיקה לרק בגלל תוצאת המעבדה

שלום דב אין תשובה חד משמעית לשאלתך וקיימות גישות טיפוליות שונות. גישה אחד (המקובלת בעיקר על רופאי הידלים) גורסת שיש לטפל ברוב (אם לא כל) משטחי הגרון החיוביים. גישה אחרת (שמקובלת יותר על רופאי אאג) היא לטפל רק בעת מחלה חריפה ללא קשר למשטח. ז"א במצב של משטח חיובי ללא תסמינים לא לטפל. כאמור אין ממש קנצנזוס. תתייעץ עם רופא הילדים המטפל. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים