היערכות לניתוח thyroglosal לילדה בת 2.5 שנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/01/2012 | 00:29 | מאת: יפעת

הי, במסגרת התחלת הערכות קונקרטית ונפשית שלנו ההורים - לקראת הניתוח המתוכנן על ידך לבת שלנו - thyroglossal duct or cyst (5.5 מ"מ) עולות שאלות כגון : האם הניתוח יתקיים במאייר או בביה"ח הכללי? האם להיערך ללינה בבית-החולים מיום לפני (אז הוזמנו לביקורת מקדימה), מה משך הביקורת?, ו/או לליל הניתוח או יותר? [אנחנו גרים בצפון - שעתיים מרחק נסיעה] ובכלל לכל הטרום ניתוח והפוסט ניתוח - מה מצופה? עם ילדה מתוקה ועסיסית כמו שלנו החלקים הלה מדאיגים לא פחות מהניתוח עצמו... האם יש כתובת שניתן להתייעץ/לקבל מידע מקדים מסוג זה? (במספר הטלפון של מרפאת אף אוזן גרון שנמסר לנו לצערינו אין מענה, ניסינו כל השבוע). הרבה תודה מראש, יפעת

שלום יפעת 1.הניתוח מבוצע בחדר הניתוח ברמב"ם והאישפוז לאחר הניתוח במחלקת כירורגית ילדים אשר במאייר 2. כל המנותחים מגיעים יום לפני הניתוח לצורך קבלה רפואית, בדיקת מרדים ושיחה עם אחות במחלקת ילדים. זאת פרוצדורה שלוקחת מספר שעות. לאחריה ברוב המקרים הילדים משוחררים הביתה. במידה ותהיו מעוניינים (עקב המרחק הרב) להשאר ללילה לפני הניתוח באישפוז אין כל בעיה. 3. לרוב בניתוח מסוג זה נדרש אשפוז של לילה אחד. הכאב לרוב אינו קשה וההחלמה מהירה יחסית. ניתן לקבע מענה אצל מזכירת המחלקה ב 04-8542480 או אצל אחות המרפאה ב 04-8543291 בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים