אדנואידים מוגדלים. ניתוח?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/01/2012 | 21:43 | מאת: אסתר

שלום וברכה, הבן שלי בן שנתיים וחצי ונוחר כבר הרבה זמן הא.א.ג שלנו הפנתה אותנו לצילום נזופארינקס וגילינו שיש תפיחות ברקמות הרכות האחוריות של הנזופרינקס והיצרות של תעלת האוויר. האדנואידים מוגדלים. האם אפשר לקבל הסבר קצר מה זה אומר והאם חייבים לכרות את האדנואידים או שיש פתרון אחר? תודה רבה, אסתר.

שלום אסתר ראשית רצוי לקבל מידע על הניתוח והסיבות אליו מהרופא המנתח. השקד השלישי זאת רקמה לימפתית שפעילה מאד בילדים והגדלה שלה גורמת לחסימה של האף. לא בכל מקרים צריך לטפל. רק במצבים שיש חסימה אפית הגורמת לתלונות קבועות והפרעה באיכות החיים רצוי לטפל. ניתן לנסות טיפול תרופתי ע"י תרסיס אפי. הטיפול הכי יעיל הוא ניתוח לכריתת השקד השלישי. הניתוח נעשה תחת הרדמה כללית קצרה ואינו מצריך אשפוז. זהו ניתוח נפוץ מאד שסיבוכיו נדירים למדי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים