נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/01/2012 | 18:09 | מאת: ערן

הבת שלי בת שנה וחודשיים עברה השבוע בדיקת שמיעה בה נאמר לנו שיש לה 40% נוזלים באוזניים מה שמשפיע על השמיעה שלה לרעה. מה ניתן לעשות במצב זה? האם נוזלים באוזניים יכולים לגרום לחוסר שמיעה בעתיד? מה הטיפול המומלץ?

שלום ערן נוזלים באוזניים זאת תופעה שכיחה למדי בגיל בתך במיוחד בחודשי החורף. בחלק ניכר מהמקרים יש שיפור עצמוני. אין טיפול תרופתי יעיל. הטיפול היחדי שיכול לעזור הוא ניתוח צינוריות אך בודאי שאין מה לרוץ לניתוח כוון שכפי שציינתי יכול להיות שיפור עצמוני בפרק זמן של 2-3 חודשים. לכן רצוי לחזור על בדיקת שמיעה אז. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים