שיטת הקובליישן: ניתוח אדנואידים שקדים לילד בן 2

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/01/2012 | 14:55 | מאת: שולה

שלום, בני בן השנתיים אמור לעבור ניתוח להסרת אדנואידים ושקדים. המליצו לנו על שיטת הקובליישן -- מדובר בשיטה חדשה ואנו חוששים לסיכונים. האם שיטה זו עדיפה על השיטות האחרות ??

שלום שולה השיטה כבר לא חדשה וקיימת בארץ ובעולם קרוב ל 10 שנים. היתרונות שלה הם אפשרות לכריתה תת-שלמה (חלקית) של השקדים וכתוצאה מכך הכאב לאחר הניתוח מופחתת בצורה משמעותית. קרוב לודאי שגם דימום לאחר ניתוח מופחת אם כי אין נתונים ברורים לגבי כך. החסרון זאת העלות הנוספת ברכישת האלקטרודה והסיכוי הקטן של צמיחה מחודשת של השקדים (בערך ב 5%) בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים