אוגמנטין לתינוקת בת שנה וחודש

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/12/2011 | 08:41 | מאת: ערן

שלום דוקטור, הבת שלי בת שנה וחודש וסובלת מנזלת כרונית. היינו אצל רופאת א.א.ג והיא בדקה ואמרה שיש נוזלים באוזן-דורש בדיקת שמיעה, ונתנה לנו טיפול אנטיביוטי של אוגמנטין. האם יש סיכון בנטילת אנטיביוטיקה בגיל הזה, תופעות לוואי, האם כדאי בכלל לטפל בנזלת הזאת או שזה תסמין שחוזר אצל כולם ויש לתת לו להתרפא בעצמו?

שלום ערן אוגמנטין ניתן גם בילודים ואין הגבלת גיל. לכל תרופה יש תופעות לוואי. באוגמנטין לרוב מדובר בגירוי של מערכת העיכול ויכולה להיות גם תגובה אלרגית. טיפול אנטיביוטי אינו יעיל כטיפול בנזלת כרונית בילדים כוון שלרוב ההטבה זמנית וקצרת טווח. גם לגבי נוזלים באוזן היעילות היא קצרת טווח כך שזה לא טיפול מומלץ באופן שגרתי. בחלק גדול מהמקרים הנוזלים חולפים לבד ללא כל טיפול. רצוי לבצע בדיקת שמיעה מתשהו במהלך המעקב בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים