מיקרוטיה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/12/2011 | 10:31 | מאת: נטע

הילדה שלי נולדה עם מום של אוזן קטנה. כיום היא בת 3 וחצי עוד שבוע יש לי פגישה עם דוקטור מרגוליס מעין כרם להתיעצות. משהילדה שלינולדה אני קוראת מאמרים שהפסיכולגים ממליצים לעשות את זה לפני בית ספר. יצרה איתי קשר אמא שבנה גם סובל מהתופעה הזו שהייתה אצל מרגוליס שאמרה שעכשיו ממליצים לעשות את זה בגיל 10 כי התוצאות יותר טובות. ברור לי שאני רוצה שיהיה לה את הניתוח הכי טוב והיא ילדה מאושרת. אבל אני יודעת כמה ילדים אכזרים ואני אובדת עצות האם אפשר להשתמש בסחוח מהצלעות שלי? האם בחול עושים את זה יותר מוקדם? אשמח לתשובה

שלום נטע רפואה זה לא מדע מדויק. יש גישות שונות בחו"ל וגם בארץ. לרוב נהוג להתחיל את השיחזור בגיל 5-6 שנים. לכל רופא יש את הנסיון וההעדפה שלו. כמובן שמבחינת הילד (לפחות פסיכולוגית ) רצוי תיקון מוקדם. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

18/11/2012 | 19:53 | מאת: מלי

שלום, האם בעקבות הניתוח (שלמיטב הבנתי צריך להשאר חצי שנה בבית עד הריפוי) הילדה תפסיד שנה בבית הספר? בהנחה שאני עושה לה את הניתוח בגיל 6..?

19/11/2012 | 08:44 | מאת: נטע

אני בדעה שלך שבאמת עדיף לעשות מוקדם מבחינה פסיכולגית. אפילו שהילדה שלי כבר ארבע וחצי ועדין לא נתקלו בבעיות חברתיות היא ילדה עם ביטחון. אבל בית ספר זה משהו אחר ומקווה שלא יהיו בעיות. אשמח אם תמליץ לי על רופאים שמנתחים בגיל יותר מוקדם

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים