ניתוח צינוריות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/12/2011 | 22:59 | מאת: שירן

לפני מספר ימים עשיתי לבני בדיקת שמיעה שאמרה: שמיעה - פער הולכה דוצ עד 30 על 0 דצ בכל התדרים סף 35 דצ דוצ טימפנו BILAT B הופננו על ידי מכון השמיעה לרופא א.א.ג והוא אמר שהילד לא שומע טוב (יש לציין שזו היא בדיקת שמיעה ראשונה של הילד)ושצריך לעשות ניתוח צינוריות כיוון שהוא לא מאמין בכל שאר האפשרויות מה שהלחיץ אותי מאוד. יש לציין שלא שמתי לב לכך (הופנתי על ידי טיפת חלב כי הילד לא שיתף פעולה עם אחות טיפת חלב -ילד מופנם וביישן) הילד מדבר יפה ללא שיבושי לשון הוגה נכון את המילים שר שירים אני לא מבינה למה צריך לרוץ לניתוח מיד הרי יש בו סיכונים לפי מה ששמעתי מאנשים שעשו לילדיהם יש אפשרות השצינוריות לא יפלו לבד, שהחור באוזן לא יסגר ושישנה אפשרות שהנוזלים יחזרו וצריך לחזור על הניתוח. קליאני התקשורת אמר לי גם שרוב הילדים הנבדקים יוצאים עם ירידה בשמיעה כתוצאה מנוזלים ושבעית השמיעה היא קלה ולא צריך להילחץ. אז רציתי גם לשאול אם לכל הילדים הללו ממליצים לעשות את הניתוח שלא בטוח יפתור את הבעיה ואף יכול לגרום לסיבוכים. מה דעתך?

שלום שירן כל כך הרבה פרטים אך לא ציינת את גיל הילד. אני מסכים לחלק מהדברים שציינת. לרוב ההחלטה על התערבות ניתוחית נעשית על סמך שתי בדיקות שמיעה עוקבות בהפרש 3 חודשים שמדגימות ליקוי שמיעה של 25 דב לפחות. הסיבה להמתנה היא הוריאבליות הגבוה של מצב הנוזלים ובעקבות כך ליקוי השמיעה. יכולה להיות החמרה, הטבה והחלמה מלאה. הסיבה לטיפול באוזניים היא ליקוי השמיעה ולא הנוזלים עצמם. ליקוי שמיעה משמעותי מפריע לרכישת שפה ויכולות תקשורת. לאחר ניתוח צינוריות יש שיפור בשמיעה במרבית הילדים כך שזה לא נכון להגיד שהניתוח לא יפתור את הבעיה. נכון הדבר שלעיתים הפתרון זמני והבעיה יכולה לחזור. במקרה המתואר בהחלט ניתן ואולי אך רצוי להמתין 3 חודשים ולחזור על בדיקת שמיעה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

13/12/2011 | 13:42 | מאת: שירן

הילד בן שלוש וחודשיים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים