בדיקות שמיעה בילודים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/12/2011 | 23:51 | מאת: חרדה

שלום ד"ר. בני בן 4 שבועות נכשל בבדיקת הסינון הראשונה (פלט אקוסטי) שנערכה בבית החולים לכן ביצעו שם גם ברה ובה עבר באוזן שמאל ובימין נכשל.כעבור כ- 3.5 שבועות הגענו לבדיקהה חוזרת והפעם נכשל בשתי האוזניים. בעוד כ- 3 שבועות יעבור בדיקת סף. לציין כי אין במשפחתנו ליקויי שמיעה ובנוסףלא נמצאו בבדיקות גנטיות טרום ההריון נשאות לחרשות. אני מודאגת מאוד ולא מבינה את המשמעות של כשלון בבדיקה השניה לאחר שצלח את הראשונה באוזן שמאל. סטטיסטית מה אחוז הילודים שעוברים את בדיקת הסף? האם יתכן שלפתע יגיב היטב ויעבור את הבדיקה, האם יתכן ושמיעה מתפתחת בגיל הזה מאוחר יותר? בבקשה תעודד אותנו... תודה מראש

שלום לך בהחלט מאד יתכן שבדיקת BERA המלאה תהיה תקינה. בדיקות הסקר נותנות תשובה לא תקינה שגויה באחוז מסוים. לעיתים הסיבה לכשלון היא שעווה בתעלת השמע או נוכחות של נוזל באוזן תיכונה, גורמים אלה חסרי חשיבות לטווח הארוך. כך שתתצטרכו לחכות בסבלנות לבדיקת הסף. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים