ניתוח שקדים - הומלץ קובליישן ?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/11/2011 | 23:10 | מאת: עדי

שבוע טוב, לבני הן ה- 5 הרופא המליץ לבצע ניתוח שקדים, והפנה אותנו לקרוא חובר על הניתוח החדשני יחסית קובליישן, והמליץ עליו. אני אישית בעד קדמה וטכנולוגיה וד"כ לא פוסל דברים חדשניים. מעבר למה שקראתי ומעבר לכך שחברים אחרים עמדו באותה דילמה והחליטו על השיטה הישנה. מה באמת מומלץ, הרי לכל ניתוח / שיטה הסיכונים כמו גם הדברים הטובים שלה. ובפרט שלאח שקראתי את דבריו של פרופ' פינקלשטיין http://community.walla.co.il/?w=/1957/634/25737/@m/index.message2 בכלל אני מבולבל שבוע טוב

שלום עדי ברפואה אין הסכמה כמעט על דבר. ולכל פעולה יכולות להיות מספר דרכים. אין המלצה גורפת לשיטה מסוימת. חשוב שהמנתח יהיה מיומן בשיטה המוצעת. שיטת הקובלציה חדשה יחסית. הנתונים שהצטברו בארץ ובעולם מראים תועלת זהה לניתוח הרגיל עם כאב מופחת וחזרה מהירה לכלכלה רגילה. נושא הדמם לאחר ניתוח לא נחקר מספיק. הרושם שבקובלציה חלקית של השקדים יש פחות דימומים. בכל מקרה כריתות השקדים החלקיות בקובלציה או מיקרודברידר נכנסות יותר ויותר לשימוש. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים