נזלת נזלת ועוד נזלת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/11/2011 | 16:58 | מאת: ערן

הבתנזלת בת שלי בת שנה וחודש ומזה כמה חודשים סובלת מנזלת. הנזלת לא עוברת ולכן היא נושמת רק מהפה. האם יש משהו שאפשר לעשות? בדיקות שצריך? נתנו לה את התרסיסי מלח למיניהם ואנחנו עושים לה אינהלציה של מי מלח אבל כלום לא עוזר.

שלום ערן זאת שאלה שחוזרת לעיתים קרובות בפורום. הטיפול התרופתי מוגבל למדי בגיל של בתך. הטיפולים שציינת מהווים את הקו הראשון. במקרים קשים ועקשניים ניתן לנסות טיפות שמכילות סטירואידים עם/ בלי אנטיביוטיקה (לרוב אלה טיפות עיניים שניתנות לאף) או תרסיס סטירואידלי. לעיתים קורס אנטיביוטי פומי יכול להטיב. במצבים עקשניים שמלווים גם בשיעול ניתן לשקול סטירואידים דרך הפה. ניתוח לכריתת השקד השלישי נשקל כאשר התלונות נמשכות מספר שבועות עד חודשיים ואין תגובה לטיפול התרופתי בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים