דילמה בשל בעית נוזלים באוזנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/11/2011 | 08:13 | מאת: איילת

בני בן כמעט שנה וחודשיים. נכנס בספטמבר לגן. מהכניסה לגן סובל משעולים (מקבל טיפול מנעתי סטרואידי, פלקסוטיד 50 מג) דלקות עיניים חוזרות, דלקות אוזניים (כול הזמן העין דומעת והוא כבר כמה שבועות הדלקת לא עוזבת). גילנו שסובל מנוזלים באוזניים, בבדיקה נתגלה: תפליט דו אוזני רב עם בלט של המחצית האחורית של כל תופית ותנועתן דלה באוטוסקופ פניאומטי, פה: החיך תקין. מקבל למשך שלושים יום סינפוד 2.5 סמ"ק בבוקר והיסטפד 2.5 סמ"ק בערב.כרגע הולכת לייעוץ הומופאטי. שאלתי: האם ישנה אפשרות לבחון ולהחליט הוצאה מהגן וכניסה שנה הבאה כאלטרנטיבה טיפולית. יודעת שרגישות ויראלית במערכת נשימה נעלמת גיל 2-3 לרוב הילדים.. אולי יפתור את בעית הלחות שלא נעלמת,ובכך יפתור את הנוזלים באוזנים ודלקות העיניים שפשוט לא מסתיימות....???

שלום איילת הפתרון של הוצאת הילד מהגן וחשיפתו בגיל מאחור יותר בד"כ דוחה את הבעיה אך אינו פותר אותה. פשוט הוא ידבק בזיהומים הוירלים בגיל מאוחר יותר. הרגישות הוירלית שאת מציינת לא נעלמת אלה שהגוף מתחסן עקב החשיפה ובהמידה ודוחים את החשיפה זה פשוט יגיע מאוחר יותר. טיפול בהיסטופד לא יעיל כלל לנוזלים באוזניים. קרוב לודאי שההומופטיה תועיל יותר. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

17/11/2011 | 13:52 | מאת: איילת

תודה על התשובה. האם ישנו טיפול (חוץ מהומופאתיה, חוץ מניתוח כפתורים) שיכול לעזור במקרה של נוזלים באוזנים?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים