טיפול מונע

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/01/2008 | 11:46 | מאת: רונית

לד"ר עדי שלום וברכה! יש לי תינוק בן תישעה חודשים שסבל כבר חמש פעמים בערך מדלקת אוזניים. כשיש לו נזלת מיד אחרי יום יומיים מופיעה דלקת אוזניים. הילד זוחל ומאוד קשה למנוע את הנזלת. הוא מטופל מאוגמנטין. בערך כל שובועיים הוא "חוטף"דלקת אוזניים שמתבטאת בחום. יש לי ילדה שבהיותה תינוקת סבלה בעבר מדלקות אוזניים חוזרות. בעקבות מאמא הקראתי באינטרנט הצעתי לרופא לעבור לטיפול מונע. היילה הייתה מקבלת כל יום מנה אחת של אוגמנטין. ואכן כל משך הטיפול המונע הילדה הייתה בריאה, כאשר הייתי מפסיקה את מתן האונטיביוטיקה הילדה הייתה מקבלת דלקת אוזניים. שאלתי היא * האים כדאי להתחיל בתיפול מונע לתינוק? * האם אפשר להתחיל בטיפול מונע מיד כשמתחילה הנזלת ובכך למנוע את הופעת דלקת האוזניים? *האם יש טיפול מונע אחר מלבד אוגמנטין ? (שמאוד לא חביב על התינוק וגם העמידות של התרופה נמוכה רק שבעה ימים) בברכה רונית

23/01/2008 | 17:03 | מאת: ד"ר עדי בירון

טיפול מונע הוא טיפול אנטיביוטי במינון נמון (פעם ביום) לתקופה ממושכת (למעלה מחודש). קיימות מספר אפשרויות אנטיביוטיות מקובלות לטיפול מונע. הצעתי: גשי לרופא הילדים או מומחה אאג ילדים על מנת שישמע את עברו של ילדך, יבדוק, ויחליט על הטיפול הטוב ביותר עבורו כעת.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים