אי שקט

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/10/2011 | 17:24 | מאת: נעמי

שלום, ביתי בת 6 חודשים. בחודש האחרון סבלה מדלקת אוזניים חוזרת. טופלה במוקסיפן ועברה ניקור להסרת נוזלים. לפני 3 ימים הייתי אצל רופא א.א.ג שבדק אותה במקרוסקופ ואמר שהאוזניים בסדר ואין צורך בטיפול. הילדה כבר חודש לא ישנה בלילות וצורחת מידי פעם. היום הייתי שוב אצל רופא ילדים שאמר שאין דלקת אבל האוזן מלאה בנוזלים. יש לי כמה שאלות: 1. נאמר לי לא לאכילה בשכיבה האם זה גורם לנוזלים? 2. הוא אמר ייתכן שזה רפלוקס שגורם לכך והציע להחליף לה אןכל. האם ייתכן שרפלוקס גורם לבעיות באוזניים למרות שהילדה לא פולטת בכלל? 3. האם ייתכן שהאוזניים כואבות לה למרות שאין לה דלקת? אגב, כאשר אני נותנת נובימול היא נרגעת. תודה נעמי

שלום נעמי בגיל הזה לא ניתן לדעת בודאות מה מקור האי שקט כך שצריך להתייחס לכל המקורות הפוטנציאליים ולא רק האוזניים 1. האכלה עם בקבוק בשכיבה יכולה להגדיל את הסיכון לדלקות אוזניים חוזרות אך לפי דבריך הילדה נבדקה ואוזניה תקינות כעת. האכלה בשכיבה אינה תורמת לאי שקט 2. יתכן- סביר יותר שזה תורם לאי שקט אך גם בעיות אוזניים יתכנו עקב כך. 3. לא. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים