אי ספיקת חייך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/09/2011 | 22:22 | מאת: שלי

ביתי בת ה - 3 וחצי עברה בגיל שנה ועשרה חודשים ניתוח שקדים וכפתורים החיך כתוצאה מכך התקצר לה ולכן כיום אובחנה עם אי ספיקת חייך ע"י רופא א.א.ג שלה הקלינאית תיקשורת שלה והנירולוגית שלה כאחד יש תור חודש הבא למומחה שיקבע על דרך הטיפול השאלה שלי היא כזאת כיצד מתבצע ניתוח כזה הבנתי שהיא לא תתחיל לדבר תיכף ונצטרך לעבוד איתה קשה מאוד להקריא המון סיפורים ולדבר הרבה ויקח קצת זמן עד שתתחיל לדבר ברור (נכון להיום בחוץ ליד אנשים זרים אני מתרגמת אותה) אשמח לקצת מידע וכיצד מתבצע ניתוח כזה להארכת חיך ומה הוא כולל

שלום שלי קשה לעלות לך ללא בדיקת הילד. האורך של החך לא ממש חשוב אלה תפקודו והיכולת סגירה של האף בעת בליעה ודיבור. קיימות מספר אשפרויות ניתוחיות, תלוי העדפה של המנתח. הבסיס הוא נטילת רקמה מאזור הלע וסיבובה כך שתגרום לסגירת חלקית של לע האף. לעבודה עם קלינאית תקשורת ישנה חשיבות עצומה. בברכה ד"ר גורדין

12/09/2011 | 22:22 | מאת: שלי

כרגע יש בריחת אויר דרך האף כלומר אינוף וכמו שכתבתי הדיבור שלה לא ממש ברור ומובן, בתאריך 6 לאוקטובר יש לנו תור אצל רופא שיבדוק אותה ויחליט על אופן הטיפול נכון להיום הבת שלי כמעט שנה אצל קלינאית תיקשורת ויש את האותיות שממש לא מובנות נכון חודש הבא ניהיה יותר חכמים אחרי הבדיקה פשוט רציתי לדעת מה ההליך ולמה לצפות לאחריו נאמר לי שנצטרך להתחיל מחדש לדבר איתה הרבה וכמובן להמשיך להקריא הרבה סיפורים מה ההמלצות והאם פעולה כזו של ניתוח מצריכה אישפוז לאחריה וכמה זמן?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים